Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery rybne po śląsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

hamburgery 2 paczki
olej 100 g
mąka 60 g
chrzan 100 g
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 100 g
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery rybne po śląsku

Chrzan obrać,utrzeć,skropić cytryną,dodać trochę gorącej wody,soli i cukru,z połowy masła i mąki zrobić zasmażkę,wyłożyć do rondla,dodać kostkę rosołu rozpuszczoną w wodzie -1/2 szklanki,wymieszać i zagotować,dodać chrzan i śmietanę,wszystko wymieszać ,hamburgery usmażyć na oleju i ułożyć na półmisku ,zalać gęstym sosem i udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.06.2012 15:53
pyszne muszą być
accee 14.03.2011 21:55
Lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak