Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 25 dkg
jaja 2 sztuki
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy krem

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w gorącej i zagotować. Maliny posypać połową cukru. Z białek i reszty cukru ubić pianę. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Maliny rozetrzeć, dodać do masy, wymieszać z żelatyną. Przełożyć do pucharków, odstawić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.08.2011 11:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak