Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO WIEPRZOWE Z SOSEM Z WINEGO CZERWONEGO

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
oliwa
koper włoski
bulion 1/2 szkl.
wino czerwone ok.1 szkl.
schab 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO WIEPRZOWE Z SOSEM Z WINEGO CZERWONEGO

Kotlety potłuc, krótko podsmażyć na oliwie, przyprawić solą, pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami wody. Czosnek i koper usmażyć na złoto, dolać wino, dodać pietruszkę, kostkę rosołową, gotować do czasu, aż wywar wyparuje, pod koniec zagęścić mąką, do smaku dodać szczyptę cukru. Sosem polać kotlety. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak