Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mintaja

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
cebula 100 g
mąka 100 g
śmietana 100 g
masło 40 g
olej 100 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
rosół 1 kostka
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mintaja

Z MINTAJA WYJĄĆ KOŚCI GRZBIETOWE,MIĘSO POKROIĆ W KAWAŁKI,NASOLIĆ,OBTOCZYĆ W MĄCE I USMAŻYĆ NA OLEJU,CEBULĘ I PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I USMAŻYĆ NA MAŚLE,DODAJĄC PIEPRZ ,SÓL I MAJERANEK,PO USMAŻENIU DODAĆ DO RYBY,PODLAĆ ROSOŁEM I DUSIĆ 5 MIN,ODSTAWIĆ,DODAĆ ŚMIETANĘ I WYMIESZAĆ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 04.03.2011 08:36
to może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak