Sposób przygotowania

Marchewkę (20 dag) , pietruszkę (20 dag) , seler (ok. 10 dag) i por (ok. 10 dag) kroimy. W osobnym garnku gotujemy wywar na korpusie drobiowym. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy warzywa i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym pieprzem Prymat. Dodajemy również odrobinę przyprawy uniwersalnej Kucharek. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki (30 dag). Wszystko gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania przygotowujemy zasmażkę z mąki.
Zasmażka : na rozgrzanej tłuszczem patelni wrzucamy odrobinę mąki (2 łyżki), mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja. Następnie dolewamy do podsmażonej mąki zimą wodę, ciągle mieszając mieszamy. Gdy konsystencja będzie jednolita wlewamy ją do zupki i zagotowujemy. Smacznego.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !