BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Marchewkę (20 dag) , pietruszkę (20 dag) , seler (ok. 10 dag) i por (ok. 10 dag) kroimy. W osobnym garnku gotujemy wywar na korpusie drobiowym. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy warzywa i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym pieprzem Prymat. Dodajemy również odrobinę przyprawy uniwersalnej Kucharek. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki (30 dag). Wszystko gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania przygotowujemy zasmażkę z mąki.
Zasmażka : na rozgrzanej tłuszczem patelni wrzucamy odrobinę mąki (2 łyżki), mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja. Następnie dolewamy do podsmażonej mąki zimą wodę, ciągle mieszając mieszamy. Gdy konsystencja będzie jednolita wlewamy ją do zupki i zagotowujemy. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Henryka2

    Jak ja lubię zupy ziemniaczane!
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    oj,jaka fajna ta zupka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha,smaki dziciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniammmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetna zupka i do tego syta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !