Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela pucka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela 1 kg
mleko 500 g
czosnek 3 ząbki
cytryna 1 szt
kapusta kiszona 500 g
słonina 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela pucka

Makrelę oczyścić ,umyć,namoczyć w mleku,wyjąć,skropić cytryną i natrzeć czosnkiem,obtoczyć w mące i usmażyć ,kapustę odcisnąć,włożyć do garnka i ugotować,słoninę pokrajać i usmażyć,dodać mąkę i sporządzić zasmażkę,zasmażkę dodać do ugotowanej kapusty,doprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem,usmażoną rybę ułożyć w rondelku i obłożyć kapustą,wstawić do gorącego piekarnika i zapiec,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak