Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
masło 4 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jaja 4 sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
rodzynki 10 dkg
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany sernik

Ser zmielić, dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jaja, wymieszać razem. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, a gdy masa stanie się rzadka powoli dodawać budyń. DOdać rodzynki, wymieszać. W tortownicy ułożyć biszkopty i zalać masą. Zostawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.10.2011 21:54
pyszny deserek !
wiola28a 14.06.2011 22:07
super
Motorek 04.03.2011 08:32
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak