Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porzeczkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 30 dkg
mleko 1 szklanka
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porzeczkowy

Porzeczki rozgotować w niewielkiej ilości wody, przetrzeć przez sito. Dodać cukier. Mąkę ziemniaczana wymieszać z odrobiną zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, dodać mleko wymieszane z mąką i ciągle mieszając dodać przecier. Zagotować. Ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.12.2011 11:53
świetna propozycja
Iwona51
Iwona51 05.11.2011 09:16
pycha
Edyta31 20.10.2011 22:53
ekstra
ewaa 12.10.2011 21:04
super
IKrakowianka 05.03.2011 14:06
Pyszny sos do deserów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak