Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowy kisiel z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
żurawina 10 dkg
cukier 3 łyżki
woda
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowy kisiel z żurawiną

Gruszki obrać, pokroić i przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody i podgrzewać. Dodać żurawinę, wszystko rozgotować. Przetrzeć przez sito. Zmierzyć ile mamy przecieru i odmierzyć tyle wody, żeby w sumie było pół litra. Wodę zagotować z cukrem, kiedy zawrze dodać przecier i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z pół szklanki wody, wlać do przecieru i zagotować. Przełożyć do salaterek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.10.2011 20:00
fantastyczny
kochanyptysiu 01.04.2011 09:25
oj zdjecie by sie przydalo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak