Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIemniaczana zapiekanka z wędliną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
wędlina 25 dkg
por 25 dkg
cebula 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanki
natka pietruszki
ser żółty 20 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: ZIemniaczana zapiekanka z wędliną

Ziemniaki ugotować w pokroić w plastry. Pory pokroić w krążki. Wędlinę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć składniki warstwami ziemniaki, wędlinę, pory, ziemniaki oraz cebulę i ser żółty. Zalać śmietaną i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 28.06.2011 12:14
musi być dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak