Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż helski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
groszek zielony 200 g
mąka 200 g
olej 200 g
śmietana 150 g
masło 100 g
kostka rosołu drobiowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż helski

Oczyszczone śledzie pokrajać na dzwonka,osolić,obtoczyć w mące ,usmażyć na oleju i ułożyć na półmisku, z mąki i masła zrobić zasmażkę,podlać ją rosołem,osolić,dodać szczyptę pieprzu i zielony groszek,zagotować,zalać rybę i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 20.05.2011 23:56
pyszności
owca441 14.05.2011 23:43
mniam
owca441 14.05.2011 23:43
mniam
traktorek 01.04.2011 20:12
ciekawe
novita23 08.03.2011 17:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak