Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Por i paprykę pokroić w cienkie paseczki marchew w kostkę seler w krążki. Cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej zeszklić cebulę i dodać pozostałe jarzyny dusić je na wolny ogniu z łyżką wody i ćwiartką kostki rosołowej. dodać ryż i wymieszać razem. Masło mąkę i 250ml wody i ćwiartkę kostki rosołowej pietruszkę i sok z cytryny wymieszać dokładnie i zagęścić na małym ogniu.
W garnku zagotować wodę z sola i octem. Jajka wbijać delikatnie do filiżanki po jednym i zsuwać je również delikatnie na wrzątek. Ściętym białkiem przykryć żółtko gotować 3-4 minuty na wolnym ogniu wyciągać łyżką cedzakową.
Wyłożyć ryż na miskę na ryżu ułożyć jajka posypać szczypiorkiem i polać sosem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym to wszamał
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym to wszamał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !