Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
mąka 230 dag
cukier 230 dag
olej roślinny 200 ml
jajko 2 szt
rodzynki 20 dag
cukier 200 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

jajka połaczyć,z cukrem i utrzeć na puszystą masę.wlać olej, do powstałej mas stopniowo dodać mąkę, proszek do pieczenia,cynamon.
do ciastadodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę,dodać rodzynki i całość wymieszać. ciasto przełożyć do wcześniej wysmarowanej oliwą formy.
ciasto piec w temperaturze 180 stopni prze 45 mni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak