Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet piastowski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

błękitek 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
masło 50 g
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet piastowski

Błękitka wyfiletować,ściągnąć skórę,zemleć razem z czosnkiem,masę dobrze wyrobić i osolić do smaku,dodać pieprz,zrobić płaskie porcje w środek włożyć kawałek surowego masła ,dobrze zawinąć i obtoczyć w bułce ,smażyć na oleju ,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 13.10.2011 00:06
apetycznie:)
kotlet 25.07.2011 21:10
brzmi królewsko
halina17 03.03.2011 21:24
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak