Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z błękitka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

błękitek 1 kg
mąka 150 g
olej 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z błękitka

Rybę oczyścić ,wyfiletować,ściągnąć skórę,rybę tasakiem posiekać na jednolitą masę posolić ,dodać pieprz i dobrze wymieszać ,porobić podłużne porcje,spłaszczyć,uformować i obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 12.08.2011 23:42
muszę wypróbować, tej rybki jeszcze nie jadłam
marchewka 01.04.2011 00:00
masz ciekawe przepisy, lubię błękitka
Margo1 22.03.2011 07:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak