Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 800 kg
margaryna 80 g
śmietana 150 g
chrzan 100 g
ocet 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z chrzanem

Rybę oczyścić,opłukać,skropić octem,osolić i ułożyć na półmisku posmarowanym tłuszczem,polać po wierzchu roztopioną margaryną i włożyć do piekarnika,piec około 30 min,podlewając wodą,gdy ryba się upiecze polać ją śmietaną zmieszaną z utartym chrzanem,lekko osoloną i ocukrzoną,piec jeszcze przez 7 min,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 15.03.2012 22:21
ciekawe połaczenie
Grazyna0211 23.06.2011 14:57
pyszna rybka
izapozdro 28.03.2011 21:23
bardzo lubię rybę,a szczególnie dorsza,mniam
izapozdro 28.03.2011 21:23
bardzo lubię rybę,a szczególnie dorsza,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak