Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka południowo-amerykańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
śmietana 2 szklanki
masło 125 gram
żółty ser ostry 1 szklanka
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
sól do smaku
żółtko jajek 2 szt
papryka mielona do smaku
kasza manna 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka południowo-amerykańskie

Mleko zagotować ze śmietaną i szafranem, dodać kaszę i odczekać by zmiękła, ostudzić. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Do kaszy dodać resztę składników i zagnieść ciasto, uformować placek i powycinać kółka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem i posypujemy delikatnie papryką, pieczemy ok 15-20 minut w 180st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 12.05.2012 17:57
ja to przeważnie zwykłe jadam,ale tak zrobione fajnie muszą smakować...
daria899 31.05.2011 22:49
smaczne
jogobella231
jogobella231 17.03.2011 08:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak