Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 duże
tuńczyk w sosie własnym puszka
dymki ze szczypiorkiem 2
żółtej papryki 1/2 strąka
strączek chili
czosnku 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sok z cytryny
sól
pieprz
ryż ugotowany szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa w pomidorach

Z pomidorów odkroić wierzchy. Wydrążyć łyżeczką pestki wraz z częścią miąższu. Wnętrze oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę, odrzucając pestki. Dymkę, chili i paprykę posiekać. Ryż połączyć z warzywami i tuńczykiem. Doprawić sałatkę do smaku, wymieszać i napełnić pomidory. Wierzchy polać jogurtem doprawionym do smaku zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2011 00:17
Musi być ona dobra ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak