Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 40 dag
wieprzowina 30 dag
pieczarki 25 dag
śmietana 135 dag
mąka 2 dag
olej do smażenia 56 dag
mąka 25 dag
jaja 2

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

mięsko lekko rozbić tłuczkiem i pokroic w grubą kostke,posypać przyprawami i mąką, na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso,następnie podlać mięso wodą, dodać liść laurowy,,pokrojoą papryczkę chili i kilka ziaren ziela angielskiego, przełożyć wszystkie składniki do większego garnuszka i disić do miękkości,
cebulę obrać i pokroić w paseczki,pieczarki umyć i oczyścic i pokroić w plasterki, podsmażyc z cebulką na oleju,dodać je do mięsa pod koniec duszenia.,Smietanę wymieszać z odrobinką mąki wlać do mięsa i delikatnie zamieszać, doprawić koncentratem pomidorowym, solą pieorzem i papryką w proszku
z jajke, mąki isoli zrobić ciasto m=na kluseczki, dodać do niego tyle wody aby było dość gęste, z widocznymi pęchrzykami powietrza, stołową łyżka nabierać porcję ciasta i zanurzać w osolonym wrzątku,zamieszać i gotować do wypłynięcia kluszeczek na powierzchnie, podawać,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 02.04.2011 18:27
Uwielbiam
Danuta8 19.03.2011 15:40
smaczny
Krystyna32 15.03.2011 17:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak