Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

endywia z buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

endywia 300 gram
buraczek 1 szt.
chrzan
sok z cytryny 4 łyżki
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
ząbki czosnku 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: endywia z buraczkami

Listki endywii oczyść, umyj, osącz. Pokrój w cienkie paseczki.
Przygotuj sos: Sok z cytryny, olej, musztardę, ząbki czosnku starannie razem utrzyj, dopraw do smaku solą. Endywię wymieszaj z sosem. Sałatkę podawaj ozdobioną startym buraczkiem doprawionym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.10.2011 13:11
jak wyglada \"endywia\" ? ciekawi mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak