Sposób przygotowania

Z mąki,jajka,wody i szczypty soli zagnieść miękkie ciasto.Rozwałkować i np szklankę lub specjalnym przyrządem wycinać krążki.
Banan pokroić w kostkę,wymieszać z dżemem i dwiema łyżkami kisielu.
Nakładać łyżeczką na przygotowane wcześniej krążki,zlepić.
Wkładać partiami do lekko osolonej wrzącej wody z dodatkiem odrobiny oleju.Po wypłynięciu gotować 3-5 min.
Polecam polane śmietaną z cukrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pyszności.
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no takich nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Narobilas mi smaka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    słodko
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nigdy takich nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    pewnie bardzo pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z bananem ciekawy dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !