Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 300 gr
jaja 12 szt
budyń waniliowy 2 szt
masło 300 g
cukier waniliowy 1 szt
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, cukier i masło ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy ser, budynie w proszku i cukier waniliowy. Wszystko ucieramy na jednolitą masę. Białka ubijamy na stałą masę. Białka muszą przejść test grawitacji - dobrze by było gdyby po odwróceniu naczynia, białka nie wypadły z naczynia. Tak przygotowane białka łączymy z masą serową. Przelewamy do formy i dodajemy rodzynki. Pieczemy przez ok 50 min w temp. 170 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.02.2014 12:16
pyszny serniczek
Jagódka77 15.01.2014 21:33
ładnie wygląda
Grazyna0211 23.11.2013 12:17
pyszny serniczek
Katarzyna59 27.05.2013 07:50
bardzo apetycznie wygląda
aisza1 27.02.2013 10:44
bardzo smaczny ten sernik
Renata22 07.01.2013 21:03
wygląda jak aksamitny;)
Norgiusz 01.01.2013 19:05
lubię
olkaaa 20.11.2012 08:54
uwielbiam sernik
Magda60 28.09.2012 19:41
pomyslowe
caralajna 24.07.2012 08:51
wspaniały
Sylwia56
Sylwia56 01.07.2012 19:01
świetny
Paulina33 01.04.2012 14:24
mniam
Mariusz10 26.03.2012 19:43
smaczny
Wacław 13.02.2012 08:47
pyszniutki
Magda60 03.02.2012 20:29
pyszny
Magda60 03.02.2012 20:29
pyszny
Magda60 03.02.2012 20:29
pyszny
gacopierz23 14.01.2012 12:04
mój ulubiony sernik
Ada-Gaba 14.01.2012 07:03
świetny
ajres 31.12.2011 12:06
super
ajres 31.12.2011 12:06
super
leonkot 01.11.2011 11:23
koniecznie muszę spróbować bo wygląda fantastycznie
Justyna Jussstiii 25.10.2011 08:46
pycha
barbara11561 19.09.2011 08:48
uwielbiam ten sernik
Ela15 11.07.2011 08:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak