Sposób przygotowania

Przygotować 4 talerze na każdy położyć po liściu sałaty lodowej po 2-4 liście rukoli i pomidorze pokrojonym w plasterki delikatnie można posolić i popieprzyć. Sos czosnkowy robimy mieszając majonez lub jogurt lub pół na pół z czosnkiem granulowanym i odrobiną pieprzu zostawiamy na 10 minut aby nabrało smaku. W garnku zagotować wodę z sola i octem. Jajka wbijać delikatnie do filiżanki po jednym i zsuwać je również delikatnie na wrzątek. Ściętym białkiem przykryć żółtko gotować 3-4 minuty na wolnym ogniu wyciągać łyżką cedzakowa odsączone kłaść na przygotowane talerze. Polewamy sosem czosnkowym i jemy z bagietką lub pieczywem chrupkim

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !