Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z nadzieniem z mięsa mielonego i oliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mięso mielone 15-20 dkg
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z nadzieniem z mięsa mielonego i oliwek

W schabie robimy otwór długim nożem na wylot. Potem Nacieramy przyprawami. Przyrządzamy farsz z – posiekanej drobno cebuli, oliwek posiekanych drobniutko oraz mięsa mielonego. Wstawiamy na min.12 godzin do lodówki. Potem do rękawa do pieczenia lub do folii aluminiowej, do blaszki i do piekarnika na około 1 godziny na 170-180 stopni. Super w przekroju wygląda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 06.10.2011 10:57
lubię mięsko dobrze zrobione...
wolochski 27.06.2011 22:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak