Sposób przygotowania

Śliwki wydrylować, zlać z nich sok, przesypać 2łyżkami cukru, wymieszać i odstawić na chwilę. Zagnieść ciasto na pierogi z mąki, jaj, wody i soli. Cienko rozwałkować , a na krążki położyć śliwkę, złożyć na pół i zlepić by podczas gotowania się nie rozkleiły. Gotować w osolonym wrzątku po czym odcedzone polać roztopionym masłem i posypać pudrem.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 10
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ze śliwkami :) pyszne są :) i do tego jeszcze śmietanka :P mmmmniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    no, koniecznie ze śmietanką i można z cynamonem :) pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !