Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 400 g
mąka 400 g
cukier puder 400 g
makg 400
jajko 3
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy

Mak zalewamy wrzątkiem,odsączamy i mielimy co najmniej dwukrotnie.Ucieramy masło z żółtkami i cukrem na pianę.Dodajemy przesianą mąkę, mak i ubitą na sztywno pianę z białek.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Formę smarujemy masłem i pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 C.Po przestygnięciu oblewamy polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak