Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany szpinak z serem brie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrozony kostki 25 dag
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
ser brie 200 g
pomidor 2 szt.
olej 1 łyżka
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany szpinak z serem brie

Masło rozgrzać na patelni, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą, pieprzem, dusić 5 minut. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, dodać śmietanę wymieszać. Szpinak wyłozyć do żaroodpornych małych naczyń wysmarowanych olejem. Ser pokroić w plastry, kłaść po 3 plasterki sera na szpinaku, posypać papryką i wstawić do piekarni. ka nagrzanego do 180 stopni-termoobieg. Zapiekać około 5 minut, aż ser sie rozpuści. Ozdabiać ćwiartkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak