Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z brokułami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
brokuły 500 gram
mięso cielęce bez kości 500 gram
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
mąka ziemniaczana 5 gram
czosnek ząbki 1 szt
cukier 10 gram
cebula 2 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z brokułami

Ryż (200 g) i brokuły ugotować w osobnych garnkach wg przepisu. Cielęcinę (0,5 kg) kroimy w kostkę i smażymy na małym ogniu ( do zarumienienia). Pod koniec dorzucamy do mięsa marchew (przekrojoną na pół), 2 drobno pokrojone cebule, pietruszkę i wyciśnięty ząbek czosnku. Całość gotujemy chwilę (ok.5 minut). Mięso doprawiamy solą i pieprzem Prymat. Na koniec dodajemy brokuły i wlewamy bulion z kostki (300 ml). Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.02.2012 18:50
zdrowe mięsko:)
Dorian 23.12.2011 08:36
samo zdrowie
anja3107 17.12.2011 18:30
ekstra
anja3107 17.12.2011 18:30
ekstra
Kopiko1983 26.11.2011 16:14
Oj, pyszne! Mniam...
kate.500 25.11.2011 12:00
super połaczenie
magical66 03.11.2011 13:31
lubię cielęcinkę
piotereq 10.09.2011 13:09
pycha
olivka 16.08.2011 10:19
lubię
Rique 01.08.2011 08:25
ekstra
Robert10 22.07.2011 12:30
pyszna taka potrawka
Ania67 06.06.2011 22:36
fajne połączenie
Kuchareczekjeden 31.05.2011 05:19
smaczne danie
ronald88 27.04.2011 14:39
super
AgaS10 07.04.2011 20:32
ale pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak