Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie kotleciki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dkg
masło 6 dkg
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie kotleciki

Zagotować 200ml wody. Doprawić solą i pieprzem dodać połowę masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z mąką. Wstawić ponownie na ogień i podgrzewać ciągle mieszając aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć do miski i stale mieszając dodać 3 jaka. Ciasto piec na wysmarowanej blasze przez ok. 15 minut w temperaturze 250stopni. ostudzić. Marchew por i seler drobno pokroić i obgotować prze 15 minut w osolonej wodzie. odcedzić. Resztę masła stopić w rondelku dodać łyżkę mąki i mleko. Zagotować i stale mieszając doprawić i zagęścić, dodać warzywa i ser. Ostudzić.
Ciasto podzielić na 2 części przełożyć farszem i docisnąć schłodzić.
Jajko roztrzepać na talerzu z odrobiną soli i pieprzu. Ciasto z farszem pokroić na prostokąty obtaczać w mące jajku i bułce i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 08.09.2010 12:41
super
buksiak12 08.09.2010 12:41
z chęcią bym to wszamał
Dorota71 08.09.2010 10:17
mniam
Dorota71 08.09.2010 10:17
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 08:57
fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 08:57
fajny przepis
Przemek4 11.08.2010 11:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak