Sposób przygotowania

Zagotować 200ml wody. Doprawić solą i pieprzem dodać połowę masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z mąką. Wstawić ponownie na ogień i podgrzewać ciągle mieszając aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć do miski i stale mieszając dodać 3 jaka. Ciasto piec na wysmarowanej blasze przez ok. 15 minut w temperaturze 250stopni. ostudzić. Marchew por i seler drobno pokroić i obgotować prze 15 minut w osolonej wodzie. odcedzić. Resztę masła stopić w rondelku dodać łyżkę mąki i mleko. Zagotować i stale mieszając doprawić i zagęścić, dodać warzywa i ser. Ostudzić.
Ciasto podzielić na 2 części przełożyć farszem i docisnąć schłodzić.
Jajko roztrzepać na talerzu z odrobiną soli i pieprzu. Ciasto z farszem pokroić na prostokąty obtaczać w mące jajku i bułce i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym to wszamał
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !