Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 i 1/2 szklanki
kurczak 1/4 szt
włoszczyzna 1/3 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 2-3 ząbki
kiełbasa zwyczajna 15 plasterków
woda 2-3 litry
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka

Fasolę moczymy co najmniej 12 h w zimnej wodzie, po tym czasie gotujemy ją z kurczakiem przez ok 1h. Włoszczyznę ścieramy na tarce i dorzucamy do fasoli, dodajemy kostki i doprawiamy, gotujemy kolejną godzinę na wolnym ogniu. Kiełbasę z czosnkiem lekko podsmażamy i dodajemy do zupy na 15 minut przed końcem gotowania. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.08.2012 11:19
fasolka zawsze dobra :)
iknbozka 12.01.2012 20:57
mniam
grazia1 06.05.2011 20:48
mniam mniam
rzenia15 11.03.2011 20:46
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak