Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe cukierki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 500g
cukier 250g
miód 150g

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe cukierki

Włożyć do rondla miód, wsypać cukier, podsmażyć, dodać obrane ze skórek pokrojone migdały. Wysmażyć. Mieszanina powinna nabrać jasnobrązowej barwy. Gotową masę wyłożyć na marmur lekko posmarowany oliwą. Pozostawić do ostygnięcia. Krajać w niewielkie kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 08.08.2011 09:38
super
Marybeth
Marybeth 20.07.2011 11:08
Ojej, pewnie pyszne :)
iza15 15.07.2011 23:55
pyszności
marchewka 03.05.2011 21:31
ależ to musi być słodkie... a zapewne jakie dobre :)
jolaxa 05.03.2011 12:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak