Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kasztanów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne 500g
cukier 150g
woda 1 szklanka
likier maraskino lub inny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kasztanów

Kasztany po umyciu i obraniu ze skórki wrzucamy do wrzącej wody, w której wcześniej rozpuszczony został cukier. Gotujemy pod przykryciem, aż do miękkości. Następnie ostudzić, dodać alkohol, wyporcjować. Polać syropem. Pozostawić w lodówce. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 24.08.2011 23:53
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak