Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 750g
sól
oliwa 6 łyżek
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimno

Fasolkę po oczyszczeniu i umyciu kroimy na kawałki długości ok. 2 cm. Ugotować, wkładając do wrzącej, osolonej wody. Gdy będzie miękka , odsączyć i ostudzić. Wyłożyć na salaterkę i wymieszać z zaprawą przygotowaną ze zmiażdżonego czosnku roztartego z oliwą, sokiem z cytryny i solą. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 17.07.2014 18:00
jeszcze nie jadłam na zimno
gosia561 17.07.2014 17:48
rewelacyjne takie na zimno
szalonamariolka 03.08.2011 00:03
rewelacja
owca441 14.05.2011 23:41
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak