Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska z ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 500 g
koncentrat pomidorowy 50 g
mąka 50 g
masło 100 g
śmietana 150 g
włoszczyzna 300 g
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska z ryby

Ryby oczyścić,umyć,pokrajać i ugotować wraz z jarzynami i osolić ,po 15 min wszystko odcedzić,rybę obrać,włoszczyznę
pokroić w kostkę i dodać ponownie do odcedzonego wywaru ,z mąki i masła zrobić zasmażkę ,dosypać paprykę,dodać koncentrat i podsmażyć ,dodać do zupy i zagotować ,doprawić śmietaną,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.11.2011 01:08
dobre
iga2 14.07.2011 23:41
pyszności
bursztynek 10.06.2011 23:56
hmm... interesujące
Grazyna0211 02.06.2011 13:42
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak