Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 4 szklanki
ryż 50g
żółtko jajek 3
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Ryż po umyciu wsypać do wrzącego rosołu, ugotować do miękkości. Żółtka doskonale ubić, pod koniec ubijania wymieszać z sokiem z cytryny, wlać do wazy. Ubijać, wlewając gorący rosół z ryżem. Przyprawiamy do smaku i natychmiast podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 24.06.2012 07:50
super
Mariusz10 23.10.2011 23:07
fajna
matii6 11.09.2011 16:27
ja też nie próbowałam takiej zupy
barbara11561 22.07.2011 11:22
nie jadłam
Naatalia96 11.04.2011 23:46
ciekawy pomysł
alaaa 10.03.2011 18:14
jeszcze nie jadłam
1j1o1l1a1 03.03.2011 23:11
właśnie szukałam od dłuższego czasu podobnego przepisu:)
Babciagramolka 03.03.2011 18:50
Robię- lubię - pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak