Sposób przygotowania

Dzień wcześniej mięso posypać przyprawami i umieścić w chłodnym miejscu. Następnie do naczynia żaroodpornego dodać mięso wieprzowe i wlać pół puszki piwa. Zapiekać w 200 C przez 1 godzinę (co jakiś czas mięso obracać). W międzyczasie marchew i cebulę obrać, pokroić w plasterki. Po godzinie pieczenia mięsa do naczynia żaroopornego umieścić marchew i cebulę(najlepiej,aby było w sosie z piwa). Na sam koniec wlać resztę piwa. Piec jeszcze 1 godzinę w 200 C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo apetycznie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    podoba mi się ten przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !