Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe babeczki Joasi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 40 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 2
budyń waniliowy 1
truskawki 25 dag
mandarynki 2
winogrona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe babeczki Joasi

CIASTO:margarynę siekamy z mąką,cukrem pudrem i żółtkami,zagniatamy ciasto.Należy je schłodzić około 2 godzin.Ciasto dzielimy na 2 części,rozwałkujemy i wykładamy nim foremki.Pieczemy 15 min w temp.180 stopni. Na krem musimy ugotowac budyń,studzimy.Margarynę miksujemy,dodając po 1 łyżce ostudzonego budyniu.Krem wkładamy do szprycy i wypełniamy babeczki.Dekorujemy wedle życzenia,mogą to byc różne owoce świeże jak i z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

senninha 09.02.2012 09:34
i już je sobie wyobrażam...!
daria899 19.01.2012 13:34
rewelacja
gacopierz23 05.11.2011 15:08
ekstra
Gonia555 12.08.2011 21:44
ale pyszne
romanrafal
romanrafal 10.07.2011 10:21
świetne
Justyna Jussstiii 26.06.2011 10:27
smaczne
barbara11561 09.06.2011 19:02
Super smakołyki:)
Edyta38 25.03.2011 21:12
smakowitości moj maz był by zachwycony
Haneczka1 14.03.2011 22:23
pyszne :)
Krystyna32 10.03.2011 18:30
super przepis
Ania67 10.03.2011 11:11
Świetne
agogo2 06.03.2011 14:40
polecam
Robert10 03.03.2011 19:06
też takie robimy-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak