Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z bitą śmietaną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
mielone migdały 5 dkg
jajko 2 sztuki
białko 1 sztuka
masło do posmarowania blachy
wiśniówka 1 łyżka
aromat migdałowy
dżem truskawkowy 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z bitą śmietaną

Jajka i białko utrzeć z cukrem i aromatem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę i zmielone migdały.Na wysmarowaną masłem blachę nalać okrągłe placuszki wielkości dłoni. Piec w średniej temperaturze ok 5 minut kiedy zżółkną podważyć szybko nożem i zwinąć w kształt rogu. Potrzymać chwilkę aż stężeją. Upieczone rożki napełniać dżemem zmieszanym z wiśniówką i udekorować bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak