Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki po wiedeńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ślimaki ugotowane 400 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
masło 100 g
cytryna do dekoracji
mąka 30 g
sól do smaku
sałata 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki po wiedeńsku

Jajko rozbić,osolić,dodać trochę mąki i wody,zanurzyć ślimaki i obtoczyć w tartej bułce,osuszyć,smażyć na maśle ,podawać z pieczywem,dodatek stanowią liście sałaty ,a udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 26.05.2012 22:56
ja te ie jadłem
marcia71 01.09.2011 18:59
nie dla mnie
monia79 23.05.2011 21:26
pycha
marchewka 31.03.2011 23:58
jeszcze nigdy nie jadłam...
Bart 25.03.2011 23:53
to dla mnie jest wyzwaniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak