Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynela w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardynele solone 1 kg
jajko 1 szt
olej 150 g
mąka 100 g
mleko 200 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynela w cieście

Rybę oczyścić ,namoczyć i wyfiletować ,z mleka ,jajka i mąki sporządzić ciasto takie jak na naleśniki,osolić ,dodać pieprz oraz obraną i utartą cebulę,filety zanurzyć w cieście a następnie w mące,smażyć na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak