Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka kurza 30 dag
sól
pieprz
pietruszka
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
grzyby suszone 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki

Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na kilka godzin. Wątróbkę gotujemy w osolonej i popieprzonej wodzie. Osuszamy. Mielimy na jednolitą masę z pozostałymi składnikami. Doprawiamy do smaku. Formujemy z masy kotlety. Każdy panierujemy w bułce i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.04.2011 19:19
Nie robiłam takich jeszcze.
bami 03.03.2011 17:49
Takiego sposobu przyrządzania wątróbki jeszcze nie próbowałam - świetny pomysł! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak