Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK Z BIAŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 11
cukier puder 1 szklanka
sól szczypta
herbatniki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK Z BIAŁEK

Białka posolić i ubić z cukrem na sztywno.Dodać do tego pokruszone herbatniki (mogą być też inne ciastka) i delikatnie wymieszać.Całość wyłożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika.Po upieczeniu wyjąć i wystudzić.Można przekroić na pół i przełożyć dowolną masą lub ugotowanym budyniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 05.02.2012 00:12
super
smakoszek 07.09.2011 10:26
super
dorotka0000025 09.08.2011 17:17
fajny
basia70 15.04.2011 11:12
ciekawe
Izabela28 03.04.2011 12:27
fajny deser:)
MAR3STA 04.03.2011 18:35
pyszny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak