Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 4 łyż.
musztarda 2 łyżeczki
oliwa 3 łyż.
sól
pieprz
ciemnego octu balsamicznego łyżeczka
sera pleśniowego 15 dag
posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki faszerowane

Gruszki obierz, pokrój na połówki, wytnij gniazda nasienne. ZAgotuj cukier z octem i dwoma szklankami wody. Włóż gruszki, gotuj 3 minuty. Zestaw z ognia.Gruszki pozostaw w wywarze jeszcze na 10 minut. Wyjmij. Ostudź Miód utrzyj zmusztardą, octem balsamicznym oraz odrobiną soli i pieprzu. Ucierając, powoli dolewaj oliwę. Sosem polej gruszki. Przekąskę udekoruj połówkami orzechów włoskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 13.04.2011 00:13
dla mnie coś nowego
gusia1000 02.04.2011 19:48
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak