Sposób przygotowania

1. Polewa truskawkowa: gotowa polewa truskawkowa (taka jakiej używa sie do dekorowanialodów czy gofrów) wymieszaj z 1 kieliszkiem wódki. 1/4 kg truskawek bez usuwania szpułek maczaj w polewie,a nastepnie zanurz w naczyniu z posiekanymi orzeszkami pistacjowymi. 2.Polewa z czekolady: 15 dag gorzkiej czekolady lub mlecznejrozpuścić w kapieli wodnej z 4 łyżkami mleka i łyżeczką masła. Suche truskawki zanurzaj w czekoladzie a następnie posyp obficie wiórkami kokosowymi. Odłuż do lodówki aby czekolada zastygła. 3.Polewa z likierem: umyte owoce maczaj w likierze truskawkowym, obtaczaj w grubym cukrze, a na koniec posyp owocami kandyzowanymi. 4. Polewa biała: gotową białą polewę roztop w kąpieli wodnej. Maczaj w niej truskawki obtocz w posiekanych orzeszkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prosto, a jak smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !