Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn w grzankach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z karmazyna 1 kg
mąka 100 g
masło 200 g
bułka paryska 1 szt
jajko 2 szt
olej 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn w grzankach

Filety pokroić na porcje,osolić,jajka dobrze rozbić i osolić,bułkę pokrajać w paski i podsuszyć w piekarniku,ryby obtoczyć w mące ,następnie w jajku i grzankach,smażyć na gorącym oleju,podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.07.2011 12:13
świetne zastosowanie
bursztynek 10.04.2011 23:53
hmm.. ciekawe jak to wyjdzie, a karmazyn bardzo smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak