Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NA KRUCHE BABECZKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilograma
margaryna 250 gram
cukier puder 150 gram
żółtko jajek 8
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA KRUCHE BABECZKI

Żółtka ukręcić mikserem z cukrem pudrem.Dodać do pozostałych składników i wszystko razem zagnieść.Następnie ciasto włożyć na 30 minut do lodówki.Rozwałkować i wykrawać foremkami babeczki.Każdy krążek dokładnie wgnieść w foremkę.Piec na złoty kolor ok.10-15 minut w temperaturze 180*.Można dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 29.06.2011 23:42
apetycznie wygladają
Izabela28 18.06.2011 19:50
fajny, klasyczny przepis;)
bursztynek 17.06.2011 23:35
uwielbiam
kanu83 28.03.2011 20:18
pyszne jest
MAR3STA 04.03.2011 18:37
też takie robię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak