Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułka z odrębów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
sól
mleko
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
mak 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bułka z odrębów

Piekarnik nastawiamy na 200°C. W naczyniu/pojemniku który nadaje się do pieczenia w piekarniku, rozbijamy jajko, dodajemy czubate łyżki mąki, proszek do pieczenia i sól. Mieszamy widelcem, na koniec dodajemy tyle mleka, by ciasto się rozrzedziło i miało konsystencję gęstego ciasta na naleśniki/gofry. Ciasto pieczemy przez 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.03.2012 00:15
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak