Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Browne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 300 g
cukier drobny 500 g
mąka pszenna 300 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 500 g
jajko 8 szt
orzechy włoskie 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Browne

Czekoladę rozpuścić najlepiej na parze. Jajka lekko rozkłócamy,aby się połączyło białko i żółtko. Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę,jajka,czekoladę,a na koniec orzechy włoskie całe. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp. 190stopni przez 20-25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak