Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z Niespodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 szt.
jajko 4 szt.
szynka
boczek
dymki ze szczypiorkiem
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z Niespodzianka

Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojony w cienkie paski boczek i cebulę dymkę, a następnie dodajemy pokrojoną wędlinę. Z bułek ścinamy wierzch i wydrążamy miąższ. Do środka bułek wkładamy podsmażone wędliny, wbijamy jajko. Owijamy brzegi bułek folią aluminiową wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok.15 minut, aż jajko w bułce się zetnie. Zdejmujemy folię pieczemy jeszcze ok.5 minut, aby bułki były chrupiące. Wyjmujemy z pieca posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 05.07.2011 15:00
smaczne
ewa19a 08.03.2011 23:03
prawdziwa niespodzianka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak