Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojony w cienkie paski boczek i cebulę dymkę, a następnie dodajemy pokrojoną wędlinę. Z bułek ścinamy wierzch i wydrążamy miąższ. Do środka bułek wkładamy podsmażone wędliny, wbijamy jajko. Owijamy brzegi bułek folią aluminiową wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok.15 minut, aż jajko w bułce się zetnie. Zdejmujemy folię pieczemy jeszcze ok.5 minut, aby bułki były chrupiące. Wyjmujemy z pieca posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy ketchupem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    prawdziwa niespodzianka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !